51% українців готові підтримати надання непідконтрольним територіям Донбасу автономії у складі України для мирного врегулювання конфлікту.

Ця інформація була оприлюднена в результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Донбас
Донбас

Наголошується, що на питання: "Якщо б для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно було надати автономію у складі України непідконтрольним території Донецької і Луганської областей (ДНР і ЛНР) підтримали б Ви таку пропозицію?" 28% респондентів відповіли, що точно підтримали б таку пропозицію і 23% — швидше підтримали б.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

24% опитаних українців не готові підтримати таку позицію, в той час як 25% не змогли або відмовилися відповісти на запитання.

Згідно з опитуванням, найбільше підтримали б автономію для ОРДЛО жителі Півдня, Сходу і Донбасу - 66,7%, 71,9% і 66,7% відповідно.

бойовики
бойовики

На Заході і в Центрі за таку позицію висловилися 35,4% і 42,4% опитаних жителів.

Варто відзначити, що опитування було проведено з 28 лютого по 11 березня.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів, які проживають у 129 населених пунктах всіх регіонів України (крім АР Крим) з 4-х ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативна для населення України старше 18 років.

Донбас
Донбас

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українськими властями.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 4,7% для показників близьких до 50%, 4,1% — для показників близьких до 25%, 2,9% — для показників близьких до 10%, 2,1% — для показників близьких до 5%.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Нагадаємо, що голодранці з ніким невизнаної республіки на тимчасово окупованій території Донбасу регулярно веселять мережу своїми недоумкуватими витівками і заявами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", СБУ провели цікаве затримання – як виявилося, російські спецслужби впровадили свого агента до міської ради Харкова.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі активно обговорюють відео, на якому втікачка з "ДНР" спростовує інформацію про те, що вона нібито передавала СБУ дані про путінських бойовиках.