У селі Товтри на Буковині, а також у селі Лука-Мелешківська на Вінниччині трапилися конфлікти між віруючими різних громад, про що стало відомо з повідомлень поліції.

У відділі комунікації поліції Чернівецької області розповіли: "Вранці 16 березня до храму у селі Товтри прийшли на богослужіння відразу дві церковні громади. Під час наради між представниками різних громад виникло непорозуміння".

Конфлікт біля храму

Після повідомлення про інцидент на території церкви правоохоронці приїхали на місце події і відразу відтіснили представників різних релігійних громад. Після цього поліцейські провели профілактичні бесіди з парафіянами, розповіли про недопустимість правопорушень на релігійному ґрунті і роз'яснили відповідальність за порушення чинного законодавства.

Конфлікт біля храму

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В поліцію надійшло кілька звернень громадян, які стосуються проведення зборів парафіян. В даний час співробітники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію.

Конфлікт біля храму

Біля церкви в с. Лука-Мелешківська Вінницького району виник конфлікт та бійка між віруючими, оскільки одні з них заважали іншим увійти в храм для проведення богослужіння. Відділ комунікації Вінницької області прокоментував конфлікт: "Для припинення конфлікту і попередження його подальшого розгортання до несення служби були залучені співробітники поліції особливого призначення, груп реагування патрульної поліції. В поліцію надійшли скарги і заяви від громадян про скоєння правопорушень. Всі вони зареєстровані, вказаним фактам буде дана правова оцінка". Щоб уникнути подальшого порушення порядку біля храму будуть цілодобово перебувати правоохоронці.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в центрі української столиці пройшла акція, учасники якої вимагали від влади країни притягнути до відповідальності винних в розкраданні в оборонному комплексі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ввечері в п'ятницю, 15 березня, у Миколаєві, на вулиці Адмірала Макарова, поблизу ресторану швидкого харчування McDonalds відбулася стрілянина.

Також "Знай.uа" писав, що поліцейські Києва були шоковані повідомленнями громадян про те, що невідомий кидається на перехожих з мачете.