Мобільний онлайн додаток "Приват24" від державного банку "ПриватБанк" останнім часом атакують фінансові шахраї. Про це стало відомо з повідомлення в рубриці "Відгуки" на сайті Мінфін.

Один із клієнтів банку поділився сумною подією: "Вчора став жертвою шахрая сайту OLX. Перевів через Приват24 гроші 350 грн. на карту 4149 4390 0109 7447 на ім'я Наконечний Роман Михайлович +38 067 911 99 37 Після оплати продавець шахрай зник, видалив свій аккаунт і номери телефонів. Можливо заблокувати картку або вже пізно? На сайті OLX порадили написати вам у ПриватБанк".

Приват24

З відповіді служби підтримки стало ясно, яким чином банк реагує на подібні заяви: "Розслідування випадків шахрайства, а також розшук та затримання злочинців законодавчо перебувають поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк, в свою чергу, завжди готовий надати будь-яку необхідну допомогу. У разі спроби вчинення відносно Вас шахрайських дій, банк не може виступати в ролі заявника в поліцію, так як стороною, проти якої ці дії були спрямовані, є Ви. Для проведення розслідування за фактом шахрайства ми рекомендуємо Вам звернутися в правоохоронні органи".

ПриватБанк

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці були шоковані новиною про послугу Кредитний ліміт. Як повідомили представники фінансової установи, розмір наданого кредиту буде приймати сам банк автоматично, причому деякі клієнти відзначили, що логіці дії Привату не піддаються.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у "Приватбанку" розповіли, що хтось від їх імені розігрує призи. Зокрема, в соцмережах пропонують пройти невелике опитування і отримати за нього 8 тисяч гривень, які виводяться на картку "Приватбанку".

Також "Знай.uа" писав, що ПриватБанк опинився в центрі чергового скандалу, пов'язаного з неможливістю клієнта вивести свою зарплату. В установі заявили, що мають ідентифікувати клієнтів і аналізувати їх фінансові операції.