18 березня у росіян «свято» - анексія українського Криму.

Однак, 5 років тому вони і не підозрювали, чим обернеться злочинне бажання Путіна вхопити шматок української землі.

Санкції, введені Заходом, сильно вдарили по Криму. Економіка РФ в стагнації, на півострів і його розвиток немає грошей, а інвестиції виявилися неможливими через санкцій. Через злочинний наказ Путіна анексувати Крим, постраждали не тільки мешканці півострова, але і пересічні росіяни. Ось що стало з Кримом за 5 років в лоні «руського світу».

Економіка, зарплати, ціни

Росія витрачає на окупований півострів 2 мільярди доларів в рік. Судячи за іншим даними, Росія витратила на Крим півтора трильйона рублів, які пішли на соціальні виплати та розвиток інфраструктури.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Анексія Криму негативно позначилася на економіці Росії. Її зростання – всього 2%, тоді як світова економіка росте зі швидкістю 19%. Росіяни зубожіють разом з кримчанами, яких під дулом автомата гнали голосувати за незаконну окупацію.

Величезні дотації не рятують мешканців півострова, зарплати в Криму опустилися нижче, ніж були в 2013 році, а ціни зросли.

Середня заробітна плата в Сімферополі до окупації становила приблизно $374-400 за курсом на той період, зараз же кримчани отримують в середньому не вище $350.


Як кажуть самі кримчани, ціни виросли в два з половиною рази.

Туризм

Ще в 2013 році на півострів приїжджало 6 мільйонів туристів, а зараз – у 4 рази менше. Це позначилося на доходах місцевих. Малий бізнес в занепаді.

В 2018 році окупанти переможно заявляли, що практично побили український рекорд по кількості відпочиваючих у Криму, за даними Міністерства курортів і туризму Криму" півострів з початку року прийняв 5,6 мільйона туристів. При цьому туроператори відзначають, що статистика сильно завищена.

Екологія

Після анексії, кримчани зіткнулися з ще однією проблемою – водою.

Перекриття Північно-Кримського каналу, який забезпечував прісною водою 85% півострова, стало катастрофою для сільгосппідприємств Криму.

Нагадаємо, Путін їде в Україну святкувати власні злочини: коли чекати агресора "в гості"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Окупанти "реанімували" Кримський міст до приїзду Путіна: може впасти з кортежем Кремля

Також Знай.ua" писав про те, що "Чий Крим": українці спитали кандидатів у президенти про наболіле