Після індексації пенсій українським громадянам нараховано різні надбавки до пенсій за різного страхового стажу кожного пенсіонера та рівня середньої зарплати.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час погоджувальної ради Верховної ради.

Віце-прем'єр наголосив, що надбавки до пенсій отримали всі пенсіонери без винятку.

"Ми з 1 березня разом з президентом забезпечили автоматичну індексацію пенсій. Це сталося вперше. Всі без винятку пенсіонерів отримали надбавку до пенсій. Кожен звичайно різну", - запевнив він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як пояснив чиновник, при індексації пенсій враховували середню зарплату в Україні, страховий стаж пенсіонера, а також заробітну плату під час трудової діяльності.

"Тому повторюю, що цифри надбавок після індексації пенсій різні для різних пенсіонерів, але вони отримані кожним пенсіонером в Україні", - додав Кириленко.

За інформацією Пенсійного фонду, середня пенсія пересічного українця після підвищення станом на 1 березня 2019 року збільшилася до 3033 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про нові пенсії: хто першим отримає надбавку та як зростуть виплати до кінця року. Примітно, що березнева індексація пенсій буде проведена вперше за п'ять років. Цей перерахунок є не останнім у 2019 році і близько восьми мільйонів українських пенсіонерів отримають надбавки.

Як повідомляв портал Знай.ua, деяким українцям дозволять не платити за "космічну" комуналку.

Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували, скільки українцям потрібно страждати, щоб накопичити на власну квартиру.