Українцям вибірково списали комунальні борги. Про тих, хто став цими щасливчиками, розповідає видання «Політека».

Так, за даними видання, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Згідно з рішенням суду, якщо людина є новим господарем нерухомості, то її не мають права відключати від комунальних послуг за борги, у які вона не заходила. Більше того, регіональні обленерго зобов'язані укладати нові договори з охочими. Відмовляти через заборгованість, накопичену до них, тепер вважається протизаконним.

«Верховний суд дав на цей рахунок чіткий висновок — комунальники не мають права щось вимагати з нових власників. Вони зобов'язані з ними перепідписати договір, і самостійно стягувати стару заборгованість зі своїх старих клієнтів», — пояснив ситуацію адвокат Ростислав Кравець.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У Верховному суді підкреслюють, що ніяких винятків бути не повинно. І підключення нового абонента повинно відбуватися за стандартними правилами: постачальник, наприклад, енергії повинен надати проект договору протягом 7 робочих днів для підключення об'єкта потужністю до 150 кВт та протягом 14 днів — коли мова йде про більшої потужності. Справа №757/45133/15-ц стосувалося спору нового власника столичної нерухомості з «Київенерго».

Нагадаємо, раніше Українцям пояснили, як і де отримати субсидії готівкою.
Вже через кілька тижнів українці зможуть отримати субсидию готівкою – виплата "живих" грошей розпочнеться в березні. Всі громадяни, які подали документи на субсидію, починаючи з січня 2019 року, отримають готівку на оплату газу, опалення, електроенергії, води та твердого палива. Звісно, лише за умови, що субсидія або пільга була призначена.

Нагадаємо, експерти розповіли, скільки реально можна заощадити на субсидіях.

Як повідомляв портал Знай.uа чиновники знайшли лазівку як не виплачувати субсидії

Знай.uа писав, куди ми переводимо кошти за газ, світло і воду.