У березні стартує індексація пенсій, в результаті якої додаткову доплату отримають вісім мільйонів українців. Цей перерахунок є не останнім у 2019 році.

Про це повідомили представники Пенсійного фонду.

пенсіонери

Зазначається, що березнева індексація пенсій буде проведена вперше за п'ять років. При цьому в розрахунок були включені показники рівня інфляції і середньої зарплати тільки за один минулий 2018 рік. В майбутньому аналогічна індексація в березні буде проводиться щороку.

У цьому році на отримання доплат можуть розраховувати лише кілька категорій пенсіонерів.
Вже в квітні поточного рокудоплату отримають працюючі пенсіонери, які ведуть трудову діяльність після виходу на заслужений відпочинок більше, ніж два роки.

Ще два підвищення в 2019 році торкнуться українців з мінімальними пенсіями. У зв'язку з переглядом рівня мінімального прожиткового мінімуму з 1 липня 2019 року мінімальна пенсія зросте на 67 грн і досягне показника в 1564 грн. А з 1 грудня 2019 року пенсіонери будуть отримувати не менше 1638 грн в місяць. Таким чином, підвищення складе ще 74 грн.

Нагадаємо, українцям, які виховують трьох та більше дітей, нарахують 1700 грн щомісяця.

Як повідомляв портал Знай.ua, деяким українцям дозволять не платити за "космічну" комуналку.

Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували, скільки українцям потрібно страждати, щоб накопичити на власну квартиру.

Дивіться: Індексація пенсій. Що потрібно знати українцям