З квітня багатодітні родини в Україні, які мають троє та більше дітей, отримають додаткову грошову допомогу від держави.

Віповідне рішення ухвалив кабінет міністрів України у середу, 13 березня.

гроші

Українцям слід чекати додаткових виплат для багатодітних сімей від 1 квітня. Тоді допомога на дитину становитиме 1700 грн.

Як заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, так уряд збирається реалізувати нову ініціативу глави держави про допомогу дітям у багатодітних сім'ях. За словами Реви, виплати проводитимуться на кожну дитину віком до 6 років "з метою поліпшення матеріального становища, створення належних умов".

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Кожна багатодітна сім`я отримає на третю, четверту, п'яту і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму", – сказав він та запропонував, щоб від 1 квітня допомога на кожну дитину становитила 1626 грн на місяць, від 1 липня - 1699 грн, від 1 грудня - 1779 грн.

Коштів до кінця 2019 року на реалізацію даного проекту уряд виділить 2,4 мільярди гривень.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував встановити з 1 квітня розмір допомоги в 1700 грн на кожну дитину і не змінювати його до кінця року. Міністри підтримали це рішення також.

Примітно, що це вже не перша ініціатива президента Петра Порошенка перед виборами у сфері соцполітики, але ж ця сфера не є компетенцією глави держави, він у першу чергу повинен займатися обороною держави та міжнародною політикою.

Нагадаємо, напередодні виборів президент Порошенко виступив з ініціативою роздати пенсінерам разово 2400 грн. Половину коштів громадяни отримають до виборів у березні, іншу частину - у квітні.

Як повідомляв портал Знай.ua, держава виділить українцям з маленькими дітьми 1700 грн на місяць для часткового покриття витрат на няню.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали повний список соцвиплат на дітей у 2019 році.

Дивіться: Як родичі стати офіційною нянею, а родині отримувати за це кошти від держави