Близько 700 тисяч пенсіонерів втратили доступ до пенсій у зв’язку із конфліктом на сході України. Про це заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

"Це прямий результат державної політики, у зв’язку з якою доступ до пенсій прив'язаний до реєстрації в якості тимчасово переміщених осіб і до процедури верифікації, яка випливає з цієї прив'язки... Слід негайно відмінити прив'язку доступу до пенсій до реєстрації в якості ВПЛ", - сказала Фрейзер.

Варто зазначити, що моніторингова місія ООН із прав людини в Україні рекомендувала українській владі скасувати вимогу реєстрації переселенців з окупованих районів Донбасу для одержання пенсії. Однак цього досі ніхто не зробив.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Влітку 2016 року Кабмін ухвалив постанову №365. Згідно з цим документом, регулюється порядок проведення контролю за соцвиплатами внутрішньо переміщеним особам. Відтак, органи соцзахисту кожних шість місяців повинні відвідувати кожну родину переселенців і перевіряти, чи справді вона проживає за вказаною адресою. Крім того, перевірки мають право проводити і державні органи: підрозділи МВС, Нацполіції, СБУ, Держміграційної служби, Держфінінспекції, Держаудитслужби і Пенсійного фонду.

Примітно, що пенсії в Україні, станом на березень 2018 року, отримувало 530 тис. переселенців. Про це повідомляли в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українцям перерахують пенсії і виплатять одноразову допомогу: названо головні умови. Економіст впевнений, що індексація базується на законі про реформу пенсійної системи, прийнятому ще наприкінці 2017 року. Цей закон передбачає, що з 2019 року пенсії щороку будуть перераховувати за прозорою та зрозумілою формулою. Це правильно і ніяк не пов'язано з виборами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр-дієтолог різко пригрозив українцям: більше не побачите соціальних виплат.