Окрім березневого зростання пенсій для українців заплановано ще дві індексації у липні і у грудні. Про це сказано в повідомленні Пенсійного фонду.

У квітні другу частину одноразової надбавки в 2400 гривень (1200 гривень) виплатять пенсіонерам з повним трудовим стажем, які в свій час працювали за маленьку зарплату. Розмір окладу приймався до уваги при проведенні індексації, такі люди не отримали підвищення або отримали мінімальне зростання на 100 гривень.

До речі, очікується, що з 1 липня мінімальна пенсія зросте на 67 грн і досягне показника в 1564 гривень і в грудні на 74 гривень. Таким чином, кінця 2019 року українські пенсіонери будуть отримувати мінімум 1638 грн в місяць.

15 березня вже підготували для перерахування на рахунки пенсіонерів, які оформляли субсидії у сумі 2,779 млрд гривень. Ця сума становить 69,4% від загальної потреби в монетизованих субсидії для громадян пенсійного віку за один місяць. На виплату пенсій у березні направлено 24,4 млрд гривень, і це 66,3% від місячної потреби.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, на початку лютого Пенсійний фонд України розпочав роботу над виконанням завдань, які пов'язані з монетизацією субсидій. Мова йде про надання субсидій пенсіонерам просто на рахунок для пенсійних виплат.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українцям підготували гарні надбавки: всі бігом на пенсію. Після індексації пенсій українським громадянам нараховано різні надбавки до пенсій за різного страхового стажу кожного пенсіонера та рівня середньої зарплати.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час погоджувальної ради Верховної ради. З 1 березня українцям забезпечили автоматичну індексацію пенсій. Це сталося вперше. Всі без винятку пенсіонерів отримали надбавку до пенсій. Кожен звичайно різну.

Як повідомляв портал Знай.ua, деяким українцям дозволять не платити за "космічну" комуналку.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували, скільки українцям потрібно страждати, щоб накопичити на власну квартиру.