Невдовзі українці відчують неприємні новини. Так, буквально через 10 днів близько 1300 підприємств можуть залишитися без електрики. Найцікавіше, що серед них — водоканали, оборонні підприємства і комунальний транспорт. В результаті по всій країні, мінімум — можуть відключити воду, пише Рoliteka.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так, за інформацією журналістів, причина таких маніпуляцій - новий закон про ринок електроенергії. Так, великі споживачі за 90 днів повинні були знайти постачальників "електрики" на відкритому ринку. Проте з цим завданням вони не впоралися.

вода
вода

У чому суть проблеми?

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

1. Великі споживачі повинні самі шукати постачальника електроенергії.

2. 48 водоканалів не змогли знайти постачальника, а через 10 днів їх відключать від "струму".

3. Водоканали заявляють, що без підвищення тарифів знайти нового постачальника їм не вдасться, значить, українці залишаться без води.

вода
вода

Стало відомо, як можуть постраждати люди

За законом юридичні особи, які не знайшли собі постачальника до 1 січня 2019-го, автоматично ставали клієнтами "Укрінтеренерго" (в законі його називають "постачальником останньої надії"). Але на те, щоб знайти собі іншого постачальника, дається 90 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 березня в Україні почали нараховувати субсидії грошима. Однак зараз українці почали масово відмовлятися від виплат субсидій у готівковій формі. Про це заявив генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Віталій Музиченко розповів, що з травня 2019 року його організація запропонує людям новий механізм виплати субсидій, і розповів подробиці того, як він працюватиме.

Нагадаємо, монетизація субсидій в Україні: куди "живі" гроші спускають насправді.

Як повідомляв Знай.uа українцям показали нові тарифи на комуналку, до такого ніхто не був готовий: вже з 1 травня.

Знай.uа писав, українцям пообіцяли подвійне підвищення пенсій, але радіти ще зарано.

Дивіться відео по темі: