Вчені дослідили продукти харчування на вміст пестицидів і скалили рейтинг найбільш "чистих" та "брудних". Найбільший вміст шкідливих речовин виявили у полуниці.

Про це йдеться у щорічному дослідженні Environmental Working Group, пише ТСН.

Вчені виділили топ-5 продуктів з
найбільшим вмістом пестицидів. Разом з полуницею у топі також є шпинат та чорна капуста. Замикають цю п'ятірку продуктів з найбільшим вмістом пестицидів нектарини та яблука.

Усе це фахівці радять купувати у спеціальних магазинах з органічними продуктами. Це зможе вберегти від шкідливого впливу пестицидів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Дослідники також скали рейтинг тих продуктів харчування, які є найбільш "чистими". Їх можна спокійно купувати в будь-якому магазині й не переплачувати за "органіку". У п'ятірку лідерів входять авокадо, солодка кукурудза, ананаси, заморожений солодкий горох і цибуля.

Так, менш як 1% відсотка зразків авокадо і солодкої кукурудзи містили пестициди, а понад 70% з "чистого" топу не містили їх взагалі.

Зазначимо, що пестициди — це речовини, які використовуються в сільському господарстві, садівництві для боротьби зі шкідниками (шкідливими або небажаними мікроорганізмами, рослинами та тваринами). Вони небезпечні для людей, тварин і навколишнього середовища загалом. В Україні дозволено використовувати близько 300 видів пестицидів.

Щоб звести до мінімуму негативний вплив пестицидів, їх необхідно використовувати в мінімальних кількостях й суворо дотримуватися інструкції, а під час роботи з ними цими хімікатами необхідно завжди одягати захисний костюм.

Нагадаємо, що на українців чекає чергова хвиля подорожчання продуктів харчування.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти розповіли, чому м'ясо в Україні стало дорожчим за європейське.

Також "Знай.ua" писав про те, що люблений українцями бутерброд з салом за рік подорожчав на 10%.