Стало відомо про те, що в Донецькій області планується відключення водопостачання. Так, з 1 квітня відбудеться відключення найважливіших об'єктів водопостачання Донецького регіону, а насосні станції, що забезпечують водою окуповані території Донбасу, будуть знеструмлені. Про це повідомляє КП «Компанія «Вода Донбасу».

Варто відзначити, що дана компанія надає послуги водопостачання та водовідведення у 289 населених пунктів, 79 міст і селищ Донецької області.

Всі підрозділи компанії (Слов'янське, Покровське, Маріупольське, Часовоярське) проінформовані про відключення електроенергії від ДПЗД "Укрінтеренерго" і ПАТ "ДТЕК ПЕМ – Енерговугілля" з 1 квітня 2019 року.

"Під загрозою відключення фільтрувальні та насосні станції каналу Сіверський Донець-Донбас – єдиного джерела водопостачання Донецького регіону. Без води можуть залишитися 3 млн. 265 тисяч осіб", - розповіли в прес-службі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Критична ситуація з поставками електроенергії склалася з причини відмови енергопостачальних підприємств в укладанні договорів з КП "Компанія "Вода Донбасу" через наявну заборгованість у розмірі 1 мільярда гривень.

Основні причини такого фінансового становища компанії: відсутність механізму відшкодування витрат на електроенергію перекидання води у маловодні регіони, збиткові тарифи на території, непідконтрольній українській державній владі, низький рівень оплати населенням та підприємствами спожитих послуг з водопостачання та водовідведення.

Крім того, згідно інформації, платежі за електроенергію здійснюються не своєчасно.

Нагадаємо, що незабаром українці відчують неприємні новини. Так, 1 квітня близько 1300 підприємств можуть залишитися без електрики. Причина таких маніпуляцій - новий закон про ринок електроенергії.

Як повідомляв портал Знай.иа, опалювальний сезон у Києві завершиться, коли протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла.

Також портал Знай.иа писав, що скоро вступає в силу новий закон, згідно з яким встановлять абонплату на комуналку. "Штрафи" платитимуть українці, які не заплатять за квитанціями до 20 числа кожного місяця.