Експерти визначили, коли варто скористатися лікарняним і пропустити роботу через хворобу.

Про це повідомляє видання "Хвиля".

Сімейний лікар Віталій Щуренко заявив, що при перших ознаках хвороби потрібно залишитися вдома. Навіть звичайний нежить чи кашель — це вже серйозна причина пропустити робочий день. Обов'язково звертайтеся до лікаря, якщо є висока температура, висип або гострий біль. У випадку, коли людина не може дістатися до медичного закладу потрібно викликати "швидку".

"Людина інфікує когось іншого своєю хворобою, вона становить небезпеку для інших", - підкреслює лікар.

Консультація з лікарем обов'язково необхідна, щоб відрізнити звичайну застуду від грипу.

"Грип є дуже серйозним захворюванням, і це несе не тільки небезпека для оточуючих, а й власне, для здоров'я людини. Тому що з грипом люди іноді потрапляють в реанімацію. І, на жаль, іноді навіть помирають", - додає Щуренко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Переживати за робоче місце в цьому випадку не потрібно, запевняють юристи. Якщо людина звертається до лікаря, то лікар має право і зобов'язаний видати лікарняний лист. А звільняти працівника заборонено, навіть якщо недуга має хронічний характер.

"Відсутність на роботі з поважної причини не може бути підставою для звільнення. Якщо людина правильно оформив лікарняний лист, то чотири місяці за ним має зберігатися робоче місце. Якщо ж мова йде про туберкульоз або інших хворобах, то період ще більш тривалий", - говорить юрист Віталій Дудін.

Також раніше ми писали, що українцям збільшили середньоденний розмір допомоги з тимчасової непрацездатності. Відтепер вона становить 224,4 грн на день. Сума допомоги зросла на 31,9%, або на 54,2 грн в порівнянні з 2017-м. Загалом у 2018 ФССУ витратив на виплату допомоги з тимчасової непрацездатності 7,75 мільярда грн. У порівнянні з 2017 роком збільшилися на 1,68 млрд грн (+ 27,7%).

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про верифікацію та моніторинг соціальних виплат". Це викликало занепокоєння в українців та гарячі розмови щодо ймовірності витрати субсидій і про те, що багатьох "змусять повернути" і суми субсидій, і пенсії та інші соціальні виплати.

Раніше "Знай.ua" писав про офшори посеред Києва: депутати розповіли, як на землі для дитсадків відмивають гроші.

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що робити, аби не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.