На Старосамбірщині з ініціативи місцевого священика мешканці зняли кліп про аварійний стан дороги місцевого значення.

Відповідне відео з'явилось у мережі.

Варто відзначити, що подібним "перфомансом" місцеві жителі хотіли привернути увагу влади для капітального ремонту важливої дороги. Відзначається, що мешканці використали пісню гурту KAZKA "Плакала", а сама ідею такого кроку належить
священику УГКЦ отцю Роману, який служить у трьох місцевих селах (Мшанець, Галівка, Плоске).

Казка на дорозі..! Допоможіть - підпишіть петиції про капітальний ремонт дороги Мшанець-Стрілки!!! https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/2156 https://e-dem.in.ua/lviv-or/Petition/View/123 Кліп знятий на дорозі Мшанець-Стрілки С141704 (Старосамбірський р-н, Львівська обл.) Цією дорогою користуються 11 сіл. З року в рік ситуація стабільно жахлива. Діяльність автодору тут обмежується тим, що коли-не-коли засипають більші ями шутром з річки. Про кювети і те, що туди може стікати вода з дороги, вони не чули. Для того, щоб підписати петиції, потрібно зареєструватися на сайті петиції через свою електронну пошту і проголосувати. Як це зробити - дивіться тут: https://www.youtube.com/watch?v=-7lb5RctsVk. Ми зареєстрували 2 петиції: на Кабмін і Львівську облраду. Щоб петицію розглянув Кабінет Міністрів, потрібно 25 тис. підписів. Щоб розглянула Львівська облрада, потрібно 1 тис. підписів. Volodymyr Groysman Oleg Synyutka Андрій Лопушанський Старосамбірська районна державна адміністрація Львівська обласна державна адміністрація Посилання на кліп у ютубі: https://youtu.be/0yXm2idhOZ8

Geplaatst door Roman Hrom op Dinsdag 19 maart 2019

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це крик про порятунок цих сіл, бо, на жаль, через відсутність комунікації, відсутність дороги, ті села вимирають", – розповів автор ідеї отець Роман.

Він відзначив, що протяжність дороги, яку місцеві жителі просять відремонтувати складає 18 кілометрів, з яких цілих 15 перебувають у крайньому аварійному стані. Отець Роман додав, що мешканці неодноразово звертались до місцевих та обласних чиновників з проханням її відремонтувати, однак на їхні звернення ніхто не реагує.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 16 березня, в Києві закриють рух транспорту по Шулявському мосту, який закривають на реконструкцію. На місці проблемного шляхопроводу побудують сучасну розв'язку. Наразі киян просять обирати інші маршрути, щоб об'їхати ділянку, де проводиться ремонт.

Як повідомляв "Знай.ua", "Укравтодор" опублікував свою фінансову звітність за минулий рік. І хоча читати про "Укравтодорі" в цифрах пересічному громадянину нудно, але щоб розуміти, чому так погано з нашими дорогами і чому не буде краще - варто витратити трохи зусиль на сприйняття цифр. Торік Укравтодор відремонтувати 987,8 км доріг.

Також "Знай.ua" писав, що у результаті прийняття закону про дорожній фонд та децентралізації відповідальність за стан доріг цілком лягла на місцеві органи влади. Після цього перед останніми постало досить складне завдання – виправдати свою бездіяльність, але недавній приклад показав, що чиновники не особливо утруднюються з цього приводу.

Бастилія для Порошенка поруч: Андрій Пальчевський