Поліцейські не можуть вимагати документи у водія, доки не нададуть докази порушення правил дорожнього руху водієм.

Таким було рішення суду, який розглядав справу безпідставної перевірки та незаконного накладення штрафу на водія, якого зупинили на дорозі.

Про це написали на сторінці "Дорожній адвокат" у Facebook.

"Поліцейським було зупинено автомобіль. Підставою зупинки стало нібито порушення водієм правил дорожнього руху. Проте водій відмовився на вимогу поліцейського пред’явити документи через відсутність на його думку правопорушення. Як наслідок інспектор виніс постанову за непред’явлення документів та наклав на водія штраф у розмірі 425 грн", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Суд визнав дії працівника Національної поліції незаконними.

Як наголосили судді, оскільки поліцейським не задокументовано та не доведено належними і допустимими доказами факту порушення водієм правил дорожнього руху, то вимоги інспектора до водія про пред'явлення документів на право керування є неправомірними

Таким чином, поліцейських закликають звернути увагу на дану постанову суду та припинити незаконні дії стосовно перевірки водіїв.

Нагадаємо, у Києві Skoda і Daewoo потрапили в смертельну ДТП, постраждала дитина.Ці кадри не слобкодухих.

Як повідомляв портал Знай.ua, чоловік роками надсилав поліцейським порнографічний контент, однак копам вдалося спіймати "жартівника".

Також Знай.ua писав про те, що страшна ДТП у Києві потрапила на камеру. Зіткнулись одразу три легкрвики та маршрутка. Як стало відомо, кермувальник автомобіля Chevrolet втратив керування та влетів у задню частину маршрутки. Після цього автомобіль розвернуло на 180 градусів, після чого тут же спалахнув вогнем.