У 2019 українці можуть подати до Державної фіскальної служби отримати компенсацію за оплату навчання не тільки в вузах, а й в садках і школах.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що законодавчими нормами передбачається, що платник податків може отримати компенсацію, як за оплату своєї освіти, так і за навчання дітей або дружини/чоловіка.

Крім того зазначається, що податкова знижка відтепер буде поширюватись на оплату дошкільних закладів, позашкільних, загальної середньої, професійної (професійно-технічного) і вищої освіти.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому у фіскальній службі відзначають, що отримати компенсацію можна буде отримати лише за ті витрати, які здійснюватимуться на освіту після вступу у законну силу змін у законодавстві, тобто приблизно після 28 липня минулого року.

Також варто додати, що такою пільгою не зможуть скористатися приватні підприємці, вона поширюється на освіту тільки у вітчизняних закладах.

Раніше ми писали, що міністрество фінансів збирається реформувати сервісні центри, а також внести зміни до видачі водійських посвідчень.

Законопроект пропонує змінити юридичну значимість водійських прав. Таке посвідчення водія буде виключено з переліку документів, що посвідчують громадянство України.

Втім юристи говорять, що в деяких установах все ж засвідчити особу, надвши права, можна буде.

"Це в свою чергу може викликати необхідність брати з собою паспорт в ті заклади, де необхідно підтвердити свій статус громадянина України. Також, цим же законом передбачено, що посвідчення водія відтепер матимуть безконтактний електронний носій", — говорить юрист.

Однак поки що незрозуміло, як чіп потрапить на водійські права. Скоріш за все, перед цим прийматимуть новий законопроект.

Нагадаємо, у США розкрили схему підкупу університетів.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки можуть отримати українці допомоги по безробіттю.

Також "Знай.ua" писав, що кому в Україні підвищують зарплати та дають значні премії.

Дні Порошенко полічені: Гайдай назвав причини заміни Свинарчука на Кривоноса