США великий скандал у сфері освіти. Міністерству юстиції вдалося виявити шахрайську схему, яка дозволяла вступати учням в університети з допомогою хабара. Так, великі суми - від 15 до 100 тисяч доларів.

Варіантів для вступу було два.

Перший – шахрайство при здачі іспитів. Школяр просив відстрочку для здачі іспиту, за однією з вигаданих причин, після чого його направляли на здачу в університет, в якому вже підкуплені вчителі, які давли правильні відповіді.

Другий – співпраця з університетськими тренерами. З допомогою хабара учня брали за величезні спортивні досягнення.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Глава всієї злочинної організації – Вільям Сінгер. Він займає пост керівника компанії Edge College & Career Network, вона займається підготовкою вступу в університети. Гроші за виконану роботу він отримував через благодійну організацію Key Worldwide Foundation. Також у нього було кілька посібників, які відповідали за фінансові операції і роботу з батьками.

Серед спільників був і виходець з України на ім'я Ігор Дворський. Він як раз і був тим учителем, який за гроші допомагав студентам з відповідями. Він працював в каліфорнійській школі West Hollywood. Саме в цьому університеті учні, які не могли здати іспити вчасно, здавали вже після інших.

Найдивовижніше те, що багато дітей насправді навіть не знали, що їх батьки платили хабарі за їх зарахування: вже виправлені екзаменаційні квитки за них здавали підкуплені викладачі. У зв'язку з цим дітям не будуть висувати жодних звинувачень, університети самі будуть вирішувати, залишати їх чи ні. А ось їх батькам загрожує в'язниця, від 12 до 37 місяців. Сінгера ж чекає до 20 років позбавлення волі. Нагадаємо, що сам скандал на території США отримав небувалу розголосу.

Нагадаємо, що гнучкий смартфон Huawei Mate X почали продавати за шаленою ціною. Повідомляється, що на китайської торгової майданчику Aliexpress смартфон продається за ціною в 4 тисячі доларів. Судячи з усього, це офіційний виробник, ось тільки вартість пристрою в два рази більше. Втім, таку ціну доведеться заплатити, щоб стати першим власником гнучкого смартфона від Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 порадує меломанів. Інсайдери повідомляють, що камерофон отримає роз'єм для навушників. Крім цього, девайс отримає потрійну камеру з крутим зумом, який не зменшує якість фото навіть після наближення.

Знай.uа писав, що в мережі показали перші прототипи iPhone, що з'явилися на прилавках. Всі основні компоненти смартфона припаюють до плати, щоб виключити можливість витоку інформації. Втім, за місяць до презентації ми дізнаємося практично всі подробиці про майбутню новинку.