Міністр соціальної політики України Андрій Рева у своєму інтерв'ю "5 каналу" розповів, як відбувається нарахування субсидій.

Він зазначив: "Механізм для всіх один. І критерій один - це доходи людей... Є, наприклад, сім'я, де працюють і чоловік, і дружина, а у них п'ятеро дітей. І навіть якщо вони по 7000 отримують, то в цілому ці 14000 діляться не на двох, а на сім. І, відповідно, дохід на одну людину у них значно менше, ніж у сім'ї, яка складається з двох осіб і отримує такі ж доходи. Ми це врахували у формулі, тому розмір субсидії залежить від того, який дохід на людину в домогосподарстві".

Андрій Рева

Крім того, Рева розповів, скільки домогосподарств в даний час отримує субсидії готівкою: "Якщо ми візьмемо сьогодні всіх тих, хто отримає субсидії готівкою, то вже на квітень це майже 3 мільйони 700 000 господарств з 15000000. Середній розмір за житлово-комунальні послуги у них - близько 10% від їхнього доходу. Це якраз європейський показник, але якщо б вони самі платили, то цей показник був би десь 40-50%, тобто більшу частину за них платить держава".

Також він підкреслив, що раніше все відбувалося трохи інакше – людина платила свою частку, а держава погашала залишок, а тепер же ці гроші віддаються безпосередньо людям.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український економіст розповів про те, яким чином можна забезпечити собі хорошу пенсію. Кращим способом він назвав невеликі щомісячні відрахування з заробітної плати, але в цьому випадку присутні додаткові моменти, на які експерт також звернув увагу.

Як повідомляв портал "Знай.uа": до 1 квітня держава підготувала неприємний сюрприз - близько п'яти мільйонів українців можуть залишитися без води у кранах. Причиною є відсутність у водопровідно-каналізаційних господарств договорів з постачальниками електроенергії в результаті величезного боргу – близько 6 мільярдів гривень.

Також "Знай.uа" писав, що в міністерстві соціальної політики України анонсували нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соцдопомоги. Це торкнеться дітей війни, чорнобильців, людей з інвалідністю та інших категорій громадян, які мають право на державну пільгу.