У магістральний канал Бортницької станції аерації забудовники скидають сміття, а це забруднює воду і може призвести до блокування роботи каналу.

Цю інформацію повідомляє прес-служба ПАТ "АК "Київводоканал".

Товариство пояснило, що через магістральний канал відводять біологічно очищені зворотні води Бортницької станції аерації у водний басейн Канівського водосховища на річки Дніпро.

З 2008 року розпочалася забудова правого берегу каналу, через що страждають території, на яких розташовані трубопроводи подачі очищених стічних вод.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"З 2015 року в даній місцевості відбуваються активні будівельні роботи, хоча землевідведення ділянок на цій території з ПрАТ "АК "Київводоканал" не погоджувалося. Будівельне сміття, пісок та побутові відходи у великій кількості скидаються на береги каналу, що призводить до зменшення його перетину". говориться у повідомленні

У прес-службі підкреслили, що ситуація значно погіршилася в останні два тижні - забудовники активно засипають сміттям та піском ділянку довжиною 100 м на лівому березі магістрального каналу. Наразі русло, яке має ширину 50 м, уже засипали на 15 м.

"Засмічення може призвести до того, що в період проходження паводку буде унеможливлена перекачка паводкових вод. Також дана ситуація може спричинити екологічні проблеми, такі як повторне забруднення очищених стічних вод Бортницької станції аерації з подальшим скиданням в р. Дніпро". зазначили у прес-службі

"Київводоканал" заявляє, що для вирішення цієї проблеми треба припинити будівництво на берегах магістрального каналу, вивезти сміття та відновити русло каналу.

Нагадаємо, що київські забудовники продовжили акційні пропозиції на новобудови до середини січня. Таким чином вони хочуть підігріти продажі в традиційно "мертвий" зимовий сезон. Тому у тих, хто хоче придбати собі квартиру в новобудові ще є шанс зробити собі новорічний подарунок зі знижкою до 30% від початкової вартості.

Як повідомляв портал Знай.ua, в туристичних містах ціна на оренду житла зросла в рази, а пропозицій стало вдесятеро менше.

Також Знай.ua писав, Кличка підозрюють у "махлюванні" зеленими зонами на користь забудовників