Київські забудовники продовжили акційні пропозиції на новобудови до середини січня. Таким чином вони хочуть підігріти продажі в традиційно "мертвий" зимовий сезон. Тому у тих, хто хоче придбати собі квартиру в новобудові ще є шанс зробити собі новорічний подарунок зі знижкою до 30% від початкової вартості.

Проте, незважаючи на те, що забудовники пропонують низькі ціни, скоро вони зміняться подорожчанням, пише видання "Хвиля", посилаючись на оцінки фахівців.

Так, гендиректор девелоперської компанії Greenol Олег Приходько зазначив, що подібні акції – це механізм залучення коштів

"Глибина зниження вартості безпосередньо залежить від фінансового плану забудовника і його потреб у фінансуванні даного об'єкта або інвестицій в майбутні будівництва. Акція з дисконтом - це механізм залучення коштів, і вона може відбудуться в будь-який час незалежно від свят, подій або температури за вікном. Будь-який грамотний маркетолог легко присвятить акцію до красивого події", - девелопер.

При середній ціні у 23-24 тисячі грн. за квадратний метр, на купівлі невеликої двокімнатної квартири (50 кв.м) з початковою ціною 1,2 млн грн. можна заощадити 200-300 тис. грн.
Звичайно, якщо пощастить з спецпропозицією: будівельники пропонують знижки різного розміру в залежності від об'єкта, класу житла та кількості кімнат.

Крім вигідних знижок, потенційним інвесторам буде доступна розстрочка без початкового внеску, але з фіксацією ціни в гривні.

"Ще один сприятливий фактор поточного періоду для покупців нерухомості пов'язаний з майбутніми президентськими виборами в Україні. Це означає, що до кінця березня не прогнозується суттєвих валютних коливань, що обіцяє відносну стабільність цін на ринку первинної нерухомості", - помітив директор з розвитку компанії Novbud В'ячеслав Павлов.

Забудовники вірять в свої акції, і ставлять в основу цінник - великі знижки приносять плоди. Навіть у період мертвого січневого сезону. Будівельники впевнені, що у людей є гроші, і вони не проти робити вигідні інвестиції. Особливо після того, як в Україні відмінили воєнний стан.

Однак, низькі ціни протримаються недовго. За словами Олега Приходька, найближчим часом можна очікувати плавного зростання розцінок. Стару вартість залишать лише ті об'єкти, які зовсім погано продавалися в 2018 році, і ті, де були не виконані плани продажів.

"Можливо, жадібність забудовника спочатку завищила вартість квадратних метрів, а пізніше довелося робити відкат цін методом дисконту по акції. Так чи інакше, в цілому до літа подорожчання київських новобудов складе до 5%", - додав експерт.

Активно переписувати свої цінники будівельники почнуть ближче до кінця січня, разом з пожвавленням ринку і покупців. Пік купівельної активності прогнозують у квітні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, аналітики з'ясували, яке житло, щодо цінового діапазону, користується найбільшим попитом в українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, в туристичних містах ціна на оренду житла зросла в рази, а пропозицій стало вдесятеро менше.

Також Знай.ua писав, Кличка підозрюють у "махлюванні" зеленими зонами на користь забудовників