У п'ятницю, 22 березня, "Укрзалізниця" заявила, що здійснила закупівлю нових вагонів, в яких будуть душові кабіни та умивальники в кожному купе.

Про це стало зрозуміло зі слів керівника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в Facebook.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Наголошується, що вагони закупили у "Крюківського вагонобудівного заводу" і вони курсуватимуть на міжнародних напрямках.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З відмінностей від класичних вагонів: у кожному купе є окремий умивальник, у вагоні є душ і пеленальний стіл для немовлят", - заявляє "Укрзалізниця".

За словами керівника компанії, вагони будуть введені в експлуатацію, коли пройдуть всі необхідні процедури, серед яких – сертифікація в Європі.

"На черзі - отримання дозвільних документів на курсування в країни ЄС і зустрічі з угорськими та австрійськими залізничниками. Плануємо ці нові вагони РІЦ на маршрут Київ-Відень-Київ ", - каже Кравцов.

Варто нагадати, що Акціонерна компанія "Укрзалізниця" не планує пряму індексацію тарифів на пасажирські перевезення в поточному році, про що голова правління компанії Євген Кравцов розповів під час прес-конференції з журналістами.

Згідно його слів, натомість "Укрзалізниця" збирається розділити тарифні класи і провести дерегуляцію дорогого сегмента пасажирських перевезень. Він підкреслив: "В цьому році у нас є ініціатива поділу класів пасажирських вагонів на перший, другий і третій. Я думаю, це відбудеться через кілька тижнів".

Нагадаємо, Укрзалізниця поділить пасажирів: хто заплатить менше

Як раніше повідомляв "Знай.ua", В Укрзалізниці анонсували масштабну перебудову київського вокзалу: ось, як він буде виглядати

Також Знай.ua" писав про те, що Укрзалізниця відмовилася від купе і плацкарт: українцям пропонують три класи поїздів