За причиною відмови російських окупантів надати гарантії безпеки скасовується рішення про відкриття в неділю, 24 березня контрольного пункту в'їзду і виїзду (КПВВ) "Золоте" в Луганській області, про що повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

У повідомленні йдеться: "Українська сторона СЦКК повідомляє: російські окупанти відмовилися надати гарантії безпеки, що робить неможливим відкриття КПВВ "Золоте".

У ньому також нагадали, що українська сторона підготувала до цього всі необхідні документи і пройшла необхідні процедури з будівництва, облаштування і підготовки до відкриття КПВВ «Золоте», яке планувалося на 24 березня 2019 року. Крім того, в п'ятницю, 22 березня Збройні сили України гарантували дотримання режиму припинення вогню в момент проведення відкриття та подальшої діяльності КПВВ поблизу населеного пункту Золоте.

КПВВ Золоте

Крім того, українська сторона СЦКК звернулася в Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ для того, щоб отримати додаткові гарантії безпеки, а також контроль за дотриманням режиму припинення вогню з боку путінських голодранців. Крім цього, необхідна і присутність дзеркальних патрулів СММ ОБСЄ в зазначеному районі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як розповіли представники місії ОБСЄ, російська окупаційна адміністрація на території тимчасово окупованого Донбасу не надала гарантії безпеки, що аргументувала поточною ситуацією з питань безпеки.

У повідомленні зазначили: "Українська сторона СЦКК заявляє, що російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій навмисно блокує питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні".

Пункт пропуску

Як відомо, КПВВ "Золоте" відкрили ще 31 березня 2016 року, однак російські окупанти затримали величезну кількість громадян, які прямували на тимчасово окуповану територію України, а рух через дорожній коридор був зовсім заблокований.

У наступні роки українська влада кілька разів намагалася відновити сполучення через цей пункт пропуску, однак окупанти продовжують блокувати початок роботи єдиного автомобільного гуманітарного дорожнього коридору на Луганщині. Його робота суттєво розвантажила б пропускний пункт "Станиця Луганська», який щодня перетинає понад 11 тисяч громадян.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що співробітники СБУ затримали в Харкові окупанта, який переїхав жити в місто і намагався змінити документи.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в зоні ООС куля ворожого снайпера забрала життя старшого бойового медичного працівника.

Також "Знай.uа" писав, що українські військові знищили техніку путінських окупантів разом з боєприпасами, які вони везли у свої нори.