У селі Буша в Ямпільському районі Вінницької області зберігся єдиний у всьому світі дохристиянський скельний храм. Він був святилищем прадавніх слов'ян.

Це чи не єдиний збережений дохристиянський храм у всьому світі. Коли Київську Русь насильно охрестили, знищили абсолютно все, що нагадувало про язичництві. Однак цього храму пощастило більше - напевно, його засипали землею, замість того, щоб знищувати. Першим святилище знайшов польський шляхтич Ромуальд Вівсяний. Світові про нього розповів в 1896 році професор Володимир Антонович. На збереженому барельєфі зображено дерево без листя - вчені встановили, що малюнок символізує дуб.

Дуб для древніх слов'ян був священним деревом. На малюнку на дубі сидить півень, що символізує ранкову зорю і життя. Зверху на малюнку зображено трикутник.

Вчені досі точно не можуть сказати, що він означає. Є кілька версій. По першій – так слов'яни здавна зображували Сонце. За іншою версією – це як вимір між світами, а третя версія говорить, що це погляд інопланетних істот, які за всім спостерігають зверху.

Ще на малюнку зображений жрець з чашкою і великий олень. Вік барельєфа точно встановити вчені не можуть. Деякі з них датують знахідку епохою Трипілля

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

у Цілому можна сміливо сказати, що цьому зображенню мінімум тисяча років.

“У цьому найдавнішому храмі захоплює дух. Відчуваєш себе, як не на цій планеті. Цей барельєф напевно сучасник Єгипетських пірамід”, – ділиться враженнями туристка з Києва Марина Липко.

Ми ніколи достовірно не дізнаємося, що хотіли наші предки зобразити на цьому камені, але ми можемо сказати одне: наші предки одна з найдавніших і найрозвиненіших цивілізацій на нашій планеті

Нагадаємо, людина з Хараппа: вчені наблизилися до розгадки таємниці найдавнішої цивілізації.

Нагадаємо, що приховує гігантський геоглиф Канделябр Паракаса, над яким ламають голови вчені всього світу.

Як повідомляв портал "Знай.иа" стародавня гробниця розкрила ще одну таємницю інків.

"Знай.иа" писав, що відомо про загадкову книзі мертвих, оповитою ореолом зловісної таємниці.