Чи зможуть українці, які так і не уклали декларацію з сімейними лікарями, отримати медичну допомогу? З 1 квітня громадян лікуватимуть по-новому в рамках наступного етапу медичної реформи.

Кожен українець, який потребує медичної допомоги, має на це право, не залежно від того, підписав він декларацію з сімейним лікарем, чи ні.

Також медичну допомогу лікарі зобов'язані надавати тим українцям, які наприклад, знаходяться у відпустці чи відрядженні та не мають змоги звернутися до свого терапевта. До того ж ці послуги повинні бути надані безкоштовно.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


У процесі отримання невідкладної допомоги, пацієнту можуть запропонувати укласти декларацію з тим лікарем, у якого набрана недостатня кількість пацієнтів. Без підписання декларації з сімейним лікарем, скористатися безоплатним пакетом послуг на первинній ланці, пацієнт вже не зможе. Також з квітня такі пацієнти не зможуть отримати рецепт на "Доступні ліки".


Що стосується екстреної медичної допомоги, то за словами лікарів, бригади фахівців виїжджатимуть на виклик, незалежно від наявності декларації з лікарем.

У разі виникнення питань щодо надання медичної допомоги, українці можуть звертатися до реєстратури сімейної амбулаторії. І якщо ви ще не обрали свого лікаря, саме час це зробити!

Нагадаємо, українцям показали у цифрах провали медреформи.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні змінять екстрену меддопомогу. Влада модернізує оперативно-диспетчерських служб у всіх регіонах України.

Також Знай.ua писав про те, що МОЗ намагається заборонити продавати антибіотики без рецепту.