У 2019 екстрена медична допомога отримає 1 млрд гривень бюджетного фінансування. Ці кошти спрямують на модернізацію оперативно-диспетчерських служб у всіх регіонах України. Про це повідомляє Урядовий портал.

Екстренна медична допомога в 2019 році отримає 1 млрд грн. бюджетного фінансування! Запланована модернізація...

Geplaatst door Урядовий портал op Zondag 17 maart 2019

"Запланована модернізація оперативно-диспетчерських служб у всіх регіонах України. У Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та м. Києві стартує проект розвитку системи екстреної медичної допомоги (ЕМД)", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Тепер вона фінансуватиметься за такою моделлю: не більше 75% від визначеної потреби фінансується за рахунок держбюджету, не менше 25% – за рахунок місцевих бюджетів", - додали у відомстві.

У відомстві зазначають, що реформою передбачається оновлення алгоритмів диспетчеризації, створення нової IT-інфраструктури, оновлення обов'язкових протоколів диспетчерів і протоколів командних дій бригад. Приємно радує придбання нових сучасних автомобілів та обладнання.

Варто зазначити, що Міністерство охорони здоров'я України не використовує кредит Світового банку на підвищення якості медпослуг у регіонах: четвертий рік левова частка 215 млн дол. лежать "мертвим вантажем", а за кредитом держава сплатила вже більше 3 млн дол. відсотків і комісій.

Нагадаємо, банківські рахунки всіх українців зміняться: країна на порозі тривожних новинок.

Як повідомляв раніше Знай.uа, ПриватБанк здатний списати з зарплатної картки гроші в якості штрафу за прострочення кредиту.

Також Знай.uа писав про те, що вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців. МОЗ вже розробляє порядок передачі вакцин приватним компаніям. Міністерство охорони здоров'я України планує ліквідувати кабінети щеплень і закрити держпідприємство "Укрвакцина", яка зараз зберігає закуплені за кордоном препарати, то їй на зміну прийдуть приватні компанії. На даний момент МОЗ вже розробляє порядок передачі вакцин комерційним медичним установам.