У Мелітополі 6-річна дівчинка впала в кому. Її доставили в місцеву лікарню з підозрою на менінгіт.

Реаніматологи, які приїхали із Запоріжжя, діагноз "менінгіт" не підтвердили. Вони впевнені, що у дівчинки набряк мозку.

Про це передають місцеві ЗМІ.

"Батьки запідозрили, що їх донька чимось отруїлася. Тому було вирішено промити дитині шлунок. Однак батьки перестаралися — у цілому шестирічна дівчинка випила шість літрів води. Саме таку кількість випитої рідини і спровокувало набряк мозку і, як наслідок, кому", - кажуть медики.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В даний момент лікарі докладають усіх зусиль, аби врятувати дівчинку.

Варто нагадати, що Глава Моз Уляна Супрун анонсувала масштабні нововведення для українських лікарів і пацієнтів. Зовсім скоро всі паперові документи заміняться електронними. Реформа стосуватиметься історій хвороб і навіть рецептів. Деталі виконуюча обов'язки міністра розповіла під час інтерв'ю "Радіо Свобода".

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Уляна Супрун повідомила, що вже з 1 квітня на повністю електронну систему переведуть рецепти на медикаменти, які продаються за державною програмою "Доступні ліки".

Так що незабаром українці ніяк не отримають бажаний препарат з папірця. Відтепер сімейний лікар зобов'язаний буде оформити електронний рецепт, який легко перевірити через систему.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Насамперед, зміни торкнуться продажу ліків від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу і бронхіальної астми.
"Пацієнт вже не буде мати папірці, а це буде йти через електронну систему", - підкреслила Уляна Супрун.

Нагадаємо, Ніколаєва терміново госпіталізували лікарі кинули всі сили на порятунок

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Популярна іграшка 90-х здатна вилікувати серйозні захворювання: несподіване відкриття

Також Знай.ua" писав про те, що Вчені розкрили перші симптоми раку мозку, на які ми не звертаємо увагу