Система призначення субсидій на оплату комунальних послуг в Україні знову може змінитися. Відтепер, якщо субсидіант, який отримує субсидію "живими грошима" не оплатив житлово-комунальні послуги, то він не зможе більше отримувати таку допомогу від держави готівкою.

Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева на брифінгу у вівторок, 26 березня, пише видання "Хвиля".

Андрій Рева нагадав, що нині субсидію не призначають, якщо є місячне прострочення по оплаті комунальних послуг, а після того, як прострочення погашена, субсидію можуть відновити.

Андрій Рева
Андрій Рева

"Я думаю, що ми внесемо зміни, і той, хто допускав прострочення з проплатами, маючи на руках гроші, які їм виплатили, будуть протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Міністр соціальної політики України також додав, що якщо по закінченню цього періоду виплати нормалізуються, то людина зможе знову перейти на грошову форму отримання субсидій.

Орім того, Рева зазначив, що, якщо несплата буде пов'язана з донарахуваннями по газу у зв'язку з рішенням суду, то такі прострочення не враховуватимуться при призначенні субсидії.

Міністр наголосив, що сам механізм монетизації стимулюватиме розвиток ринкових відносин між споживачами та надавачами послуг у сфері ЖКГ та відповідальності – за ефективне використання ресурсів, за якість ресурсу та чесні нарахування за спожите.

Нагадаємо, що українці ризикують залізти у "комунальні борги" через монетизацію субсидій: хто у групі ризику.

Раніше "Знай.ua" писав про офшори посеред Києва: депутати розповіли, як на землі для дитсадків відмивають гроші.

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що робити, аби не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.