За підрахунками асоціації "Укравтопром", протягом 2 місяців цього року в країну ввезли 136,5 тисяч євроблях. Це в 13 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Пристрасть наших автолюбителів до старих авто спровокувала пільгове розмитнення авто ("акція" закінчилася 22 лютого), за якою можна було отримати 50% знижки на акцизний збір. Цікаво, що ситуацією скористалися не тільки евробляхеры, а й рядові автомобілісти і посередники, які масово поїхали в Європу за іномарками.

За словами керівника компанії Autoconsulting Олега Омельницького, український авторинок буквально встало з ніг на голову.

"Якщо раніше більша частка угод припадала на внутрішні перепродажу, а імпорт лише злегка підживлював цей сегмент, то зараз все навпаки. Приміром, у лютому внутрішні перепродажу становили 37 тисяч авто, а імпорт - 85 тисяч. За два місяці - 75 тисяч і 136 тисяч відповідно", - говорить він.

Людей приваблює можливість заощадити і при цьому купити авто в порівняно доброму стані. Багато українців їдуть за авто в Європу і самі. В принципі, для тих, хто знає англійську або німецьку, це не проблема (хоча вже є й чимало російськомовних продавців). Авто можна підібрати ще в Україні інтернет-каталогу. З оформленням і отриманням транзитних номерів можуть допомогти самі продавці.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З 28 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року - було оформлено 218 тисяч авто, з них 140 тисяч евроблях. Тобто, виходить, що щомісяця легалізувалося менше 50 тисяч блях, а ще, як мінімум, 20 тисяч - це був "свіжий завезення" старих авто. У підсумку нерозмитненими залишилося близько 260 тисяч евроблях. Їх власники або до останнього чекали продовження пільгового періоду, або взагалі не збираються переоформляти авто. А ці автівки, які ввозять або переоформляють на українські номери, буквально відразу ж перепродають.

Нагадаємо, євробляхери "відзначили" лютий абсолютним рекордом: "виросли у 12 разів".

Як повідомляв Знай. ua, під Дніпром з'явилась небезпечна банда. Чоловікам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Також портал Знай. ua писав, що у Львові євробляхерів перетворили на золоту жилу.