Незабаром в Україні почнуть відраховувати студентів коледжів та технікумів. Під загрозою знаходяться ті студенти, які не змогли здати зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Велика небезпека в тому, що відрахувати можуть відразу кілька тисяч студентів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням порталу "Політека".

Так, за інформацією журналістів, в кожному з коледжів Львівщини кількість кандидатів на відрахування в деяких навчальних закладах може досягати всієї групи — це 7-20 людей. Студентам дали останній шанс — перескласти ЗНО в 2019 році.

студенти
студенти

На думку директорів коледжів, змінювати правила "під час гри" не можна, а ставити другокурсників перед фактом — некоректно. За словами керівників навчальних закладів, ЗНО потрібно було вводити, але виписавши умови для абітурієнтів, які тільки вступають у ці навчальні заклади, а не для тих, які вже в них навчаються.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ЗНО
ЗНО

Крім того, викладачі стурбовані високою ймовірністю подачі позовів студентами-контрактниками, угоди з якими було укладено два-три роки тому і не припускали відрахування в силу таких обставин. Також присутні сумніви з приводу нововведення про відрахування через ЗНО фахівців середньої ланки технічних спеціальностей, яких не вистачає на українському ринку праці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2019 році вводиться пробне ЗНО для студентів-іноземців. Вони здаватимуть пробний іспит з мови навчання після закінчення першого курсу в українських вузах. За результатами тестування буде вирішуватися, переводити студента на другий курс. Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Така ініціатива - результат численних скарг студентів-іноземців, а також посольств іноземних держав на якість викладання іноземними мовами для їх громадян мов - російської та англійської.

Нагадаємо, Польща назавжди відмовиться від українців: заробітчанам знайшли гідну заміну.

Як повідомляв Знай.uа у США розкрили схему підкупу університетів: замішаний у скандалі українець.

Знай.uа писав, робота мрії: кому в Україні піднімають зарплати і дають величезні премії.