Народні депутати на численні вимоги українців збирають переглянути закон про покарання водіїв-порушників та призначити більші штрафи за перевезення дітей без автокрісла. Також посилиться покарання за водіння без ременя безпеки.

Про це пишуть "Акценти".
Відповідні законопроекти вже розглядають парламентрі та готові до голосування.

перевезення дітей

В проекті закону №10130 йдеться прo нові штрафи за порушення правил перевезення дітей автотранспортом: штрафувати планують від 510 до 850 грн.

Автори законопроектів кажуть, що неприпустимо перевозити дітей в машині без спеціального дитячого автомобільного крісла. У нових документах говориться, що всі діти від народження і до 12 років повинні сидіти в автокріслах з ременями безпеки. Також в законодавстві є застереження, що дитина може їздити без крісла, якщо його зростання становить 145 см і вище.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Крім того, нові документи накладають заборону на перевезення дітей віком до 16 років у вантажних автомобілях. Також не можна буде перевозити групи дітей у темну пору доби.

Додамо, водіям нагадали, що поліція не має право вимагати документи у водія чи виписувати штраф, доки не надасть докази порушення правил дорожнього руху. В якості доказів це може біти фото- та відео порушення.

Нагадаємо, у Харкові жінка-коп влаштувала криваву аварію.

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці одразу чотири транспортні засоби потрапили у ДТП, серед них була маршрутка. В результаті зіткнення одне з авто спалахнуло,я к факел.

Також Знай.ua писав про те, що чоловік роками надсилав поліцейським порнографічний контент, однак копам вдалося спіймати "жартівника".