В Україні за рік кількість пенсіонерів, які отримують від 10 тисяч в місяць, збільшилася на 20 тис. Як заробити на таку велику пенсію та хто може претендувати на достойну старість у нашій країні?

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Національної ради економічного розвитку, депутат Київради Олексій Дорошенко.

пенсіонери

"В Україні за рік, за даними Пенсійного фонду, стало більше на 20 тис. тих людей, які отримують пенсію понад 10 тис. грн. Станом на початок 2019-го їх майже 140 тис., що становить 1,2% від загальної кількості, тоді як на 1 січня минулого року їх було 118 тис., або 1%. Найбільші пенсії у цій категорії у суддів. Далі йдуть народні депутати і прокурори", – пише Дорошенко.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Так, за словами економіста, щоб мати більш-менш нормальну пенсію, потрібно бути або прокуром, або суддею, або - депутатом.

злидні

Варто відзначити, що після перерахунку пенсій у березні 2019-го ситуація змінилася, а середній розмір виплати, за даними Мінсоцполітики, вже досяг близько 3 тисяч гривень.

Пенсію від 5 тис. до 10 тис. отримує з початку року 803 тис. людей (7%), тоді як у минулому році їх кількість становила 655 тис. осіб (5,6%), зауважує Дорошенко.

Жебрацькі пенсії від 2 до 3 тисяч на місяць отримують в Україні близько чверті від усіх пенсіонерів. В цілому за рік кількість пенсіонерів скоротилася на 255 тис. осіб, додає експерт.

пенсіонерка

Нагадаємо, пенсіонерам перед виборами кинули чергову подачку. Українцям виплатять одноразову допомогу в сумі 2400 гривень, яку проведуть двома плятедами: першу половину роздадуть у березні, другу - у квітні.

Як повідомляв портал Знай.ua, скільки українців отримали підвищені пенсії у березні.

Також Знай.ua писав про те, що як зміняться комунальні тарифи у квітні.