Пенсії - найактуальніша тема для політиків на усіх виборах. Втім, далі обіцянок справа майже не рухається. Пенсіонери – найбільш дисципліновані виборці. І за їхні голоси завжди точиться серйозна боротьба. Відтак й обіцянки пенсіонерам, як правило, захмарні.

Хоча пенсії щороку збільшують на декілька гривень, але рівень життя від того кращим не стає.

Кандидати в президенти по-різному обіцяють пенсіонерам "покращення"

Юлія Тимошенко, партія ВО "Батьківщина" обіцяє запровадити персоніфіковану пенсійну систему. Пенсійні внески відкладатимуться на особовий рахунок кожної людини у державному банку протягом усього періоду роботи. Пенсійні збереження будуть щорічно індексуватись, на них нараховуватимуться депозитні відсотки. Держава гарантуватиме збереження приватних пенсійних рахунків усіма своїми ресурсами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Петро Порошенко обіцяє зосередити соціальну підтримку на найменш забезпечених верствах населення. Зокрема, самотніх людях похилого віку. Діючий президент обіцяє, що зростання зарплат дасть змогу постійно підвищувати пенсії, забезпечивши їх гідний рівень.

Володимир Зеленський, партія "Слуга народу" обіцяє перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. Всі страхові накопичення, зроблені людиною за життя, не пропадатимуть у фондах, а переходитимуть у спадщину. Володимир Зеленський планує перехід на накопичувальну систему.

Анатолій Гриценко, "Громадянська позиція" обіцяє, що мінімальна пенсія не буде нижчою реального прожиткового мінімуму. Гриценко обіцяє підвищити пенсії до економічно обґрунтованого рівня, що справедливо врахує трудовий внесок і кваліфікацію. Анатолій Гриценко обіцяє пенсії не нижче реального прожиткового мінімуму.

Юрій Бойко, "Опозиційна платформа – За життя" обіцяє забезпечити перегляд несправедливої пенсійної реформи. Мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію становитиме 15 років, буде відновлено пільговий 25-річний стаж для працівників окремих професій. Юрій Бойко хоче зменшити вік виходу на пенсію, що збільшить податковий тягар.

Нагадаємо, українцям перерахують пенсії і виплатять одноразову допомогу: названо головні умови.