Українським євробляхерам варто активізуватися, залишилося всього два місяці. Так, у травні 2019 року поліція припинить "закривати очі" на нерозмитнені автомобілі і отримає можливість зупиняти будь-яку "євробляху".

За пільговою ставкою легалізували тільки половину "єврономерів". Інші або планують злити "бляху", або сподіваються, що копи не скористаються новими правилами. Про це пише "Обозреватель".

Тим часом у поліції вже готуються до "полювання" за порушниками і розглядають можливість об'єднати сили з митницею.

євробляхи
євробляхи

Головне:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

-половина "євроблях" все ще не пройшли процедуру розмитнення;

-частина водіїв розраховує, що поліція не буде користуватися своїми правами і не стане штрафувати "єврономера";

-з 25 травня поліцейські зобов'язані зупиняти авто без реєстрації, якщо є інформація про порушення митного кодексу.

В Україні залишилося близько 260 тис. нерозмитнених авто. Пільговий період розмитнення (коли можна було заплатити акциз зі знижкою в 50%) вже закінчився, проте і зараз будь-який водій на "єврономерах" може легалізувати свій транспортний засіб. Зараз кількість бажаючих значно поменшала.

"Черги на кордонах практично зникли", – заявив в ефірі одного з телеканалів голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

євробляхи
євробляхи

Проте з вулиць українських міст "євробляхи" не зникли. Більш того, як і раніше, водії на "єврономерах" працюють у таксі. Один з таких водіїв Єгор (працює в сервісі Uklon) розповів: від водіїв на машинах без реєстрації ніхто відмовлятися не буде, так як тоді служби таксі зіткнуться з браком авто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кожен європейський виробник починаючи з 2022 року буде зобов'язаний оснащувати автомобілі інноваційними системами безпеки. Таким чином чиновники всього світу мають намір захистити всіх учасників дорожнього руху від ДТП.

Нагадаємо, у Києві пролунав жахливий вибух: є жертви.

Як повідомляв Знай.uа на євробляхерів відкрили полювання: від машин залишається купа попелу.

Знай.uа писав, пожежа в магазині Roshen: поліція затримала винного.