У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мученика Савіна Єрмопольского (Єгипетського). Інші назви свята: «Саввін», «Трохим», «Возовий день». У давнину цей день повністю присвячували возам – основному виду транспорту тих часів. Звідси і пішла назва «Возовий день».

Савін був християнином, але коли почалися гоніння на християн при царі Діоклетіані, йому довелося покинути свій будинок, багатство і владу. Він почав жити разом з іншими християнами за містом в таємному притулку. Весь цей час він молився. Потім один жебрак доповів про нього цареві і Савіна схопили. Спочатку мученика катували, намагалися змусити його відректися від Христа і принести жертви їх язичницьким богам. Всі муки Савін терпів і не здавався. Наприкінець його втопили в річці.

Народні прикмети на 29 березня

Чого не можна робити 29 березня

Вважається, що сьогодні не можна їсти хліб після заходу сонця, інакше просто станеш бідним. Краще з'їсти картоплю, тому що вона вважається другим хлібом. Ще весь день не можна розводити вогонь і пекти хліб.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сьогодні ні в якому разі не можна давати в борг гроші, їх не повернуть, а самі ви потім теж станете боржником. Всі ситуації не можна вирішувати сварками і скандалами, потрібно робити все мирним шляхом, інакше пожежі будуть частіше, почнеться посуха чи прийде повінь.

Красти ніколи не можна, але сьогодні особливо. Злодія одразу ж спіткає кара. А якщо він підніме очі до неба, то вони відразу витечуть. Тому раніше злодії ходили з очима, опущеними в землю. Люди навколо відразу знають, хто міг бути їх злодієм, і це також призводило до сумних наслідків.

Не можна також працювати у полі чи на городі, шити, в'язати, займатися іншим рукоділлям і носити важкі сумки. Якщо будете носити їх, то кількість життєвих проблем стане в кілька разів більше. Не можна ще говорити про дітей, інакше їм можна наврочити.

Приказки та прикмети:

  • Якщо 29 березня тепло, то весна буде такою ж.
  • Хмари пливуть високо – чекай доброї погоди.
  • На Трохима зверху пече — знизу тече.
  • На Саввіна сонця хоч і немає, а вода все одно біжить.
  • Різнокольорові промені сонця обіцяли дощі, а велика кількість струмків пророкувала дощове літо.
  • Одночасний приліт великої кількості птахів говорить про те, що сезон буде теплим.
  • Горобці купаються і голосно цвірінькають, значить, дні будуть погожими.
  • Прийшли Савін і Трохим – сані покинь, воза посунь.
  • Народженим 29 березня доведеться все життя везти на собі віз. Носити їм слід хризоберил або аметист.

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.