Другий і третій місяці весни в Україні будуть досить теплими, також варто чекати рекордних стрибків. Опадів буде не багато у квітні, однак у травень буде багатим на дощі.

Про це розповіла Вазіра Мартазінова, завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту.

Спеціаліст зазначила, що у квітні після 10 числа до 20 числа температура почне різко підніметься. Кліматолог зазначила, що температура може підніматися від 20 до 28 градусів, якщо буде сонячно і не хмарно. Таким чином температур повітря буде вищою за норму.

пікнік

"Це квітень - початок травня", сказала вона, додавши, що опади в квітні будуть мінімальними.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

опади

А от ближче до літа, а саме після 20 травня, за словами синоптиків, слід чекати похолодання. Про заморозки не говорять, однак будуть опади та шквали.

шквальний вітер

За словами синоптика, в початку червня збережеться нестійка погода з опадами, як і у другій половині травня.

Нагадаємо, даними Центральної геофізичної обсерваторії, метеорологічна весна в цьому році прийшла в Київ 4 березня на тиждень раніше кліматичної норми. Метеорологічна зима тривала з 13 листопада по 3 березня всього 111 днів. Це на шість днів довше кліматичної норми.

Нагадаємо, в ніч на 31 березня в Україні традиційно перейдуть на літній час. Куди переводити годинник та як підготувати організм до такого потрясіння.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики дали детальний прогноз погоди на другий місяць весни та дочого слід бути готовими.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, що може статися з нашим здоров'ям під час переходу на літній час та як уникнути стресів.