Кандидат у президенти Володимир Зеленський очолює президентський рейтинг – його готові підтримати 28,5% тих, хто вже визначився з вибором, про що свідчать результати опитування, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології в період з 20 по 26 березня.

Віддати свій голос за чинного президента Петра Порошенка готові 18,8%, за лідера партії "ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко – 13,3%. Наступними за списком йдуть Юрій Бойко – 11,5%, Анатолій Гриценко – 8,6%, Олег Ляшко – 5,4%, Ігор Смєшко – 4,5%, Олександр Вілкул – 4,1%, Руслан Кошулинський – 1,8%. Інші кандидати отримали менше 1% голосів.

Лідери рейтингу

Як повідомляється, за Зеленського найбільшу кількість голосів віддали в Південному регіоні (26% тих, хто планує голосувати), але і в інших регіонах чимало його шанувальників: 19% – на Сході, 18% – в Центрі, 16% – на Заході.

Порошенко заручився підтримкою Західного (17%) і Центрального (15%) регіонів, менше на Півдні (10%) і ще менше - на Сході (5%).

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Тимошенко отримала приблизно порівну голосів на Заході (11%), Півдні (10%) та Центрі (9%) і найменше – на Сході (3%).

Зеленський заручився підтримкою молодих виборців: за нього готові проголосувати 45% виборців серед тих, хто не досяг 30 років. Більш доросле населення: 26% серед виборців віком 30-44 роки, 12% – серед виборців 45-59 років і 6% – серед тих, кому за 60 років.

У випадку з Порошенко все навпаки – 7% у віці до 30 років, а в інших вікових категоріях підтримка на рівні 13-15%.

Тимошенко молодь підтримує ще менше (3% - до 30 років), а виборці від 45 років і старше – найбільше - 12%.

Всього було опитано 1600 респондентів у всіх областях України за винятком Донбасу і Криму. Статистична похибка не перевищує 3,7% для показників близьких до 50%, 3,2% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 10%, 1,7% – для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що європейські дипломати, які знаходяться в Брюсселі та Києві, стурбовані трійкою лідерів президентських перегонів в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа": з причини великої кількості кандидатів на головну посаду нашої країни, ми вибрали 9 найбільш популярних кандидатів з високим шансом на перемогу.

Також "Знай.uа" писав, що один з експертів переконаний, що врятувати країну зможе тільки Тимошенко, у якої є всі необхідні для цього умови.