Приватбанк масово блокує клієнтські рахунки.

З початку року було заблоковано транзакцій на загальну суму 880 мільйонів гривень.

Приватбанк
Приватбанк

Наголошується, що ці рахунки названі незаконними і сумнівними.

"Більшість заблокованих за нормами фінмоніторингу транзакцій — це операції, пов'язані з незаконним переведенням або схемні операції з легалізації грошових коштів", — кажуть в Приватбанку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Суму блокувань поки немає з чим порівняти. Оскільки Держфінмоніторинг ще не опублікував звіт за 2019 рік.

Є дані тільки за 2018-ий: кількість блокувань банківських рахунків за різними видами підозр і правопорушень зросло на 31,2%, і становить 347,4 мільярдів гривень.

ПриватБанк
ПриватБанк

Підозрілі транзакції заморожували, рахунки блокували. Люди та представники бізнесу не могли користуватися своїми грошима. Власники рахунків зобов'язані були звітувати перед слідчими СБУ, прокуратурою та НАБУ. За минулий рік наша фінансова розвідка передала 934 матеріалів в різні правоохоронні органи.

Проте, за словами юристів, не завжди блокування були об'єктивними. Наголошується, що деякі рахунки були заблоковані через причіпки фінансистів, серед яких і працівники Приватбанку.

ПриватБанк
ПриватБанк

"Приватбанк, дійсно, зловживає своїми повноваженнями і ставить себе вище Нацбанку. Досить багато блокувань є безпідставними. Коли уточнюєш підстави блокування — посилаються на інструкцію НБУ. Однак, коли починаєш розбиратися, з якого з пунктів бачать підстави для блокування, виявляється, що заблокували не по інструкції, а за внутрішнім переконанням", — говорить Віктор Мороз, який є керуючим партнером АО "Suprema Lex"

Переконати фінансистів в тому, що їх дії помилкові – практично неможливо. Вихід – подавати в суд.

"На жаль, без судів вкрай рідко вдається розблокувати банківські рахунки", — говорить Мороз.

Нагадаємо, Україна в жаху від нової шахрайської схеми: згорають рахунки і нерви

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Закредитували і "привітали": клієнти спантеличені "подарунками" Приватбанку - навіть не запитали

Також Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк самовільно знімає гроші з карток: обурені українці вимагають пояснень