Найактивнішими користувачами російської соціальній мережі Вконтакте в Україні виявилися мешканці Донецької області. Про це свідчать результати дослідження "Руський мір" і вибори в Україні: про що говорять у ВКонтакте" громадської організації Інтерньюз-Україна.

На другому місці опинилася Дніпропетровська область, третьому – Київ, від Луганської області (четверте місце) трохи відстає Харківська та Одеська області.

"Велика частина активних профілів ВКонтакте, писали на тему виборів - у Донецькій області (29,7%). За нею слідує Дніпропетровська (10,7%), Луганська (9,9%), а також Київ (7,9%)", - йдеться в повідомленні.

Крім того серед найпопулярніших сайтів, чиї статті репостят в українському сегменті ВКонтакте про вибори – перебувають проросійські і сепаратистські: news-front.info, rusvesna.su, politdnr.ru, nahnews.org, ukraina.ru, politnavigator.net.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

За словами експерта, українська аудиторія ВКонтакте значно послабила свої позиції як інструмент російської пропаганди.

"Сьогодні значно менше українських користувачів пишуть у цій мережі і стежать за постами в ній. Навіть найпопулярніші пости про українські вибори набирають максимум трохи більше 100 "сердечок" і часто не дотягують до 1000 переглядів", - вказується в повідомленні.

Також зазначається, що проросійська пропаганда займає велику частку від усіх постів ВКонтакте, ніж до 2017 року.

"Сьогодні ВКонтакте значно більшою мірою є розсадником "руського міру", ніж кілька років тому", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що аналітична компанія TNS Kantar опублікувала свіжий рейтинг найбільш популярних мобільних додатків серед українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, у рейтингу 500 найдорожчих світових брендів, компанія Amazon посіла перше місце. У першу п'ятірку увійшли також Apple, Google, Microsoft і Samsung.

Також портал Знай.uа писав, що кандидат у президенти Володимир Зеленський очолює президентський рейтинг – його готові підтримати 28,5% тих, хто вже визначився з вибором.