Одній з наймасштабніших катастроф в історії, яка сталася в Чорнобилі, присвячено безліч кінострічок. У них намагаються відновити всі події, які трапилися в кінці минулого століття і призвели до незворотних страшних наслідків для всього людства.

На цей раз за справу взявся американський телеканал HBO, який опублікував перший повноцінний трейлер міні-серіалу про Чорнобильську катастрофу. При цьому його прем'єра анонсована на 6 травня.

В новому жахливому відео - кадри вибуху реактора, страждання людей і тварин, уражених радіацією, засідання уряду, на якому вирішують, що робити далі, боротьба з пожежею і евакуація з зони лиха.

Чорнобильська АЕС

Опубліковані в трейлері події супроводжуються скреготом дозиметра. Також повідомляється, що серіал буде складатися з п'яти серій, при цьому раніше телеканал публікував тільки кадри з фільму і короткі відео. Зйомки проводилися в Литві, а також у Вільнюсі, а почали їх ще навесні 2018 року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Головні ролі в серіалі зіграють актори Стеллан Скарсгард ("Дівчина з татуюванням дракона", "Пірати Карибського моря: Скриня мерця") і Емілі Уотсон ("Викрадачка книг", "Еверест").

Стеллан Скарсгард втілить образ Бориса Щербини, який був керівником урядової комісії з ліквідації наслідків аварії, а Емілі Уотсон зіграє вчену Уляну Хом'юк, яка з'ясовуватиме причини вибуху на ЧАЕС.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що починаючи з середи, 27 березня, на телеканалі 1+1 стартувало довгождане продовження проекту Квартал 95 - серіал "Слуга народу 3", який давно полюбився всім жителям нашої країни. Тим, хто не має можливості подивитися серії по телевізору, не варто засмучуватися – їх виклали і в мережі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": окружний адміністративний суд міста Києва порахував, що довідка СБУ про Федора Добронравова складена з порушенням нормативних вимог і при відсутності належних обгрунтувань. Скандальному російському акторові театру і кіно Федору Добронравову скасували заборону на в'їзд в Україну. Крім того, анульовано рішення про те, що в Україні не можна показувати деякі фільми з його участю.

Також "Знай.uа" писав, що костюмована драма "Кріпосна" стала найуспішнішим серіалом березня за останні кілька років, а актор Марк Дробот, який зіграв у ній головну роль, став Заслуженим артистом України.