В Україні на власників авто на європейських номерах чекають "драконівські" штрафи. За інформацією правоохоронних органів, незабаром в країні посилиться адміністративна відповідальність за використання ТЗ з порушенням митних правил.

Про це українців попереджає прес-служба Державної фіскальної служби.

євробляхи
євробляхи

За інформацією фіскалів, нові правила почнуть діяти вже після 23 травня 2019 року. За перевищення встановлених строків транзиту автомобіля доведеться заплатити:

Через 10-20 діб – 17 000 грн.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Через 20-30 діб – 85 000 грн.

-За 30 і більше діб – 170 000 грн. (аж до конфіскації автомобіля за рішенням суду).

Штрафуватимуть навіть авто, які нікуди не їздять, а стоять у гаражі. Їх знаходитимуть по базі.

євробляхи
євробляхи

Варто нагадати, що на прикордонних пунктах пропуску потроху гасне ажіотаж з розмитненням "євроблях". Черги перед шлагбаумами стають менше. Однак, не варто забувати, що буквально через пару місяців в українських копів з'являться нові повноваження, завдяки яким вони зможуть зупиняти і перевіряти будь-яку "бляху". Про це свідчать дані ДПСУ.

Відомо також, що попереджень про сніг та ожеледицю у прогнозі погоди не спостерігається. Тому час подумати про автомобільну подорож за "безвізом", куди-небудь до гостинної Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським євробляхерам варто активізуватися, залишилося всього два місяці. Так, у травні 2019 року поліція припинить "закривати очі" на нерозмитнені автомобілі і отримає можливість зупиняти будь-яку "євробляху". За пільговою ставкою легалізували тільки половину "єврономеров". Інші або планують злити "бляху", або сподіваються, що копи не скористаються новими правилами.

Нагадаємо, розумніші за водія і майже, як у літаку: українські авто обладнають по-європейськи.

Як повідомляв Знай.uа на євробляхерів відкрили полювання: від машин залишається купа попелу.

Знай.uа писав, на Дніпропетровщині замість документів євробляхер пред'явив гранату: є поранені.