З 1 травня 2018 року почали діяти нові форми заяви та декларації про доходи у відповідності до нових правил призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.
Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.
Як їх заповнювати, розповіли у Мінсоцполітики

Для ознайомлення Мінсоцполітики оприлюднила зразки заповнення зазначених документів з інструкцією для зручності заповнення, а також самі форми заяви та декларації.

зразок заповнення декларації

Також у міністрестві показали, як заповнювати нову форму декларації.

Варто нагадати, що тепер, щоб отримати пільги від держави на оплату компослуг, потрібно подати декларацію про доходи всіх членів родини, навіть тих, які проживають окремо і зареєстровані за іншою адресою.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Причиною таких змін є велика кількість сімей, де чоловік прописаний в одному місці, а дружина та діти - в іншому.

"Є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за одною адресою, дружина і діти за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім’ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю", - повідомили у мінсоцполітики.

Нагадаємо, в мінсоцполітики повідомили про зменшення субсидій. Крім того на отримання пільг може вплинути і збільшення мімінмалки.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, електронна декларація чиного президента Петра Порошенка показала, що за минулий 2018 рік його статки збільшились у сто разів.

Також портал Знай.ua писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів.

Дивіться: куди влада поділа 45 мільйонів допомоги від Євросоюзу