У Київській області правоохоронці встигли вилучити 600 кг героїну на загальну суму близько 50 мільйонів доларів США.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Нацполіції Сергій Князєв.

"Нашу столицю наркоторговці використовували як "склад" для подальших поставок отрути в інші країни… Ніколи ще не бачив такої кількості героїну, вилученої українською поліцією. Дорослішаємо", - написав він.

Він також повідомив, що правоохоронці затримали чотирьох іноземців: громадян Молдови, Туреччини і двох уродженців Македонії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Наркотики зберігалися в орендованому гаражі поруч з сотнями кілограмів фруктів.

Нагадаємо, у вівторок, 26 березня, стало відомо про те, що на річці Дунай між районом румунського міста Суліна і українського села Вилкове прикордонники виявили перевернуту яхту. Пізніше з'ясувалося, що в схованках на дні судна перевозилося рекордну кількість кокаїну.

Як повідомили в прес-центрі прикордонної служби Румунії, перевернуту яхту без людей на борту з берега побачив місцевий пастух, який відразу ж викликав правоохоронців. Відзначається, що під час обшуку судна були виявили потайні відсіки, в яких знайшли 36 мішків "білого порошку" загальною вагою близько тонни.

Вдалося встановити, що в Дунай запливла дві яхти, одна з яких опису була схожа на ту, яка зазнала аварії. На думку румунських правоохоронців, кокаїн доставили з Туреччини, а в надалі він повинен був відправитися в Західну Європу.

Також ми писали, що час проведення міжнародною спецоперації боротьби з незаконним обігом наркотиків поблизу берегів Португалії було затримано судно, упаковане тоннами кокаїну. Екіпаж корабля складався в основному з громадян України.

Біля берегів Португалії заарештували судно SEA SCAN 1, яке йшло під прапором Панами, з 2,5 тоннами кокаїну і екіпажем. На борту цього корабля знаходилися 8 українських моряків.

Нагадаємо, нещодавно в Африці затримали російських моряків з рекордною кількістю кокаїну на борту.

Як повідомляв портал Знай.uа у Нігерії заарештували швейцарський танкер San Padre Pio з українським екіпажем з 16 моряків. Причиною називають незаконну торгівлю паливом.

Знай.uа писав українські моряки потрапили в лапи ФСБ: шиють справу.