Експерти підрахували, на що українці витрачають свої гроші. Зазначимо, що головною статтею витрат залишається харчування, при цьому найменше грошей населення витрачає на освіту.

Дані про це оприлюднила Держслужби статистики України, пише видання "Хвиля".

Зокрема, на їжу у 2018 році українці витрачали 40% доходів. Експерти підрахували, що середня сума витрат на харчування становить 1900 грн/місяць на людину.

На другому місці за обсягом витрат українців знаходиться оплата комунальних рахунків - 12,7% від всіх доходів або 600 грн на людину. На третьому місці за статтею витрат став транспорт. Українці 11% свого заробітку на це, що становить в середньому 530 грн на людину.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При цьому по 7,5% українці витрачають на шкідливі звички (700 грн / місяць), і відпочинок: відвідування кіно, театрів музеїв, ресторанів, ночівлю в готелях. На це йде 350 грн/місяць від бюджету. По 5% доходів українців йде на одяг, взуття і ліки. Можна сказати, що українці витрачають 240 грн/місяць на кожного на ці статті видатків. При цьому на оплату освіти йде всього 1% доходів - 48 грн/місяць.

Дані оприлюднені в розрахунку на 1 місяць на 1 людину. Всього у 2018 році українці витратили 2,4 трлн грн, це рекордний показник за всі роки.

Зростання витрат, у порівнянні з 2017 роком (1,98 трлн грн), виявився значним — відразу на 23%, що трохи нижче, ніж зростання середніх номінальних зарплат, які збільшилися за 2018 рік на 24,8%.

Для порівняння доходи бюджету країни на 2018-й рік становить 913 млрд гривень.

Нагадаємо, що українцям назвали найдешевший та найдорожчий супермаркет: можете сміливо йти за покупками.

Як повідомляв "Знай.ua", апетити українців обігнали європейців.

Також "Знай.ua" писав, що на українському авторинку з'явилась партія автомобілів Bajaj Qute, які вважаються найдешевшими у світі.