Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), пропонує визначити "Енергоатом" у якості постачальника електроенергії за низьким тарифом.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, у листі члена комісії Дмитра Коваленка до Міністерства енергетики йдеться про те, що для збереження середнього тарифу для потреб населення на діючому рівні у 1,03 грн за кВт за годину.

Крім того у листі відзначається, що найбільш оптимальною є компенсація різниці між ринковою та врегульованою державою ціни електроенергії для побутових споживачів є саме можливість за рахунок прибутку державного "Енергоатому".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У Міненерго вже встигли розглянути відповідний лист та доручили керівництву "Енергоатому" опрацювати та надати висновок відповідно до запропонованої схеми.

Варто відзначити, що з 1 липня 2019 року відповідно до закону "Про ринок електричної енергії" повинна вступити в силу нова модель оптового ринку електричної енергії, де всі виробники повинні працювати в рівних умовах.

Раніше ми повідомляли, що заступник голови Київської міськадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв зазначив, що всі отримувачі комунальних послуг повинні переукласти договір з постачальниками, інакше їх можуть відрізати від мережі. Відключення прокотяться по всій країні.

Як не залишитися без електрики в квітні 2019?

1 квітня поточного року закінчується термін, коли всі суб'єкти господарювання, які ще не вибрали собі постачальника електричної енергії, повинні визначитися та укласти відповідно договори. Якщо вони цього не зроблять, їх відключать від мережі.

Але постачати їм електроенергію ППН може не більше 90 днів. Наприклад, у Києві на середину березня об'єктів, які опинились у зоні ризику через відключення було 60, а зараз з них злишилась половина. Також у списку житлові будинки, промислові та виробничі підприємства.

"Без договорів залишилися в основному промислові підприємства. Також в зоні ризику кіностудія Довженка і Національна телерадіокомпанія. У водоканалів таких проблем немає, всі договори уклали. З житлових будинків — це будинки Войцеховського. Більшість вже підписали договори з новими постачальниками, але залишився РК Мегасіті. У них ще є 5 днів, щоб цю проблему вирішити", — зазначив Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, Рева наобіцяв українцям "живих грошей", але не поспішайте підставляти кишені.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям показали нові тарифи за комуналку, до такого ніхто не був готовий.

Також "Знай.ua" писав, що Ахметов продав Україні електроенергію за рекордну ціну.

Зеленський переможе в першому турі: Андрій Пальчевський про вибори