Всі отримувачі комунальних послуг повинні переукласти договір з постачальниками, інакше їх можуть відрізати від мережі. Відключення прокотяться по всій країні. Як не залишитися без електрики в квітні 2019?

Про це заявив заступник голови Київської міськадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

платіжки

1 квітня поточного року закінчується термін, коли всі суб'єкти господарювання, які ще не вибрали собі постачальника електричної енергії, повинні визначитися та укласти відповідно договори. Якщо вони цього не зроблять, їх відключать від мережі.

Але постачати їм електроенергію ППН може не більше 90 днів. Наприклад, у Києві на середину березня об'єктів, які опинились у зоні ризику через відключення було 60, а зараз з них злишилась половина. Також у списку житлові будинки, промислові та виробничі підприємства.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Без договорів залишилися в основному промислові підприємства. Також в зоні ризику кіностудія Довженка і Національна телерадіокомпанія. У водоканалів таких проблем немає, всі договори уклали. З житлових будинків — це будинки Войцеховського. Більшість вже підписали договори з новими постачальниками, але залишився РК Мегасіті. У них ще є 5 днів, щоб цю проблему вирішити", — зазначив Петро Пантелєєв.

Нагадаємо, українцям розповіли, яку суму вони отримають на руки при виплаті субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям вибірково списали комунальні борги. Так, за даними видання, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості можуть не виплачувати комунальні борги, які їм залишились від попередніх власників/господарів.

Також Знай.ua писав про те, що у Мінсоцполітики розповіли, як будуть перевіряти субсидиантів у 2019 році. За яких обставин громадянам відмовлять в наданні пільг від дердави на полату комуналки.

Дивіться: Вибори президента 2019, комуналка та злидні