У лютому 2019 року Україна закупила електроенергію у вугільних електростанцій за вартістю, яка на 50% дорожче тієї, з якою в Угорщині купували електроенергію групи Ріната Ахметова. Про це повідомляють Наші гроші.

Згідно з інформацією ДП "Енергоринок", у лютому середня ціна продажу електроенергії в Оптовий ринок виробниками ТЕС склала 2167 грн/МВт*год по наростаючому підсумку (0,72 євро за кВт*год). В результаті тариф теплової генерації виріс на 16% порівняно з січнем цього року. Це найвищий тариф ТЕС за всю історію України.

Рінат Ахметов

У той же час на Угорській енергетичній біржі електроенергія в лютому коштувала 49,56 євро, або близько 1530 грн/МВт*год. Це означає, що ціна українського енергоринку на 45% вище ціни угорської біржі.

Як відомо, найбільшим постачальником "вугільної" електроенергії в Україні є група ДТЕК Ріната Ахметова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше ми писали про те, що переплату за електрику, яка була в українців до початку 2019 року, їм не повернуть. Відповідну заяву зробила компанія Запоріжжяобленерго.

Компанія опублікувала прес-реліз, в якому пояснила, що не має можливості повернути переплату користувачів за електроенергію. Вони повідомили, що "Ощадбанк" відмовився повертати переплату за послуги з електрики, яка існувала до кінця 2018 року.

Нагадаємо, що новий звіт з приводу політичних відносин між Європейським союзом і Російською Федерацією прийняв Європарламент.

Як повідомляв портал Знай.uа, сім українських бізнесменів увійшли в щорічний рейтинг мільярдерів за версією популярного американського журналу Forbes. Найвище місце в ньому вже за традицією посідає Рінат Ахметов.

Також портал Знай.uа писав, що в ході азіатських торгів світові ціни на нафту еталонних марок значно зросли. Так, вартість травневих ф'ючерсів марки Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася до 66,65 долара за барель.