Вночі більша частина Венесуели занурилася в суцільну темряву.

Згасли світлофори, система метрополітену зупинилася в столиці Каракасі, що призвело до дорожнього колапсу. Незадоволений натовп наповнив вулиці міст. Їм довелося повертатися додому на своїх двох, пише Daily Mail.

Соціалістичний уряд президента Ніколаса Мадуро швидко поклав провину за збій, що стався у 16.50 вечора і торкнулося 23 з 24 штатів країни, на невідомих диверсантів, які нібито влаштували саботаж на найбільшої гідроелектростанції країни.

Венесуела без електрики

Відключення електрики негативно відбилося на комерційних операціях, оскільки більшість операцій здійснювалось за допомогою дебетових або кредитних карт, а телефонні послуги та інтернет перестали працювати.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з повідомленнями в соціальних мережах, міжнародний аеропорт столиці скасував усі рейси. НП навіть відбилося на спортивному житті країни: футбольний матч Copa Libertadores в Баркісімето перенесли.

Через сім годин, в деяких будинках у східній частині Каракаса знову засвітилися вогні.

Громадський транспорт перестав працювати

Слід зазначити, що відключення електрики — неодноразове явище у Венесуелі. Протягом багатьох років "блекаути" траплялися на заході багатою нафтою країни, але в кінцевому підсумку поширилися на Каракас та інші райони.

Критики звинувачують уряд у нездатності підтримувати роботу електромереж, проте віце-президент Делси Родрігес заявила, що вина за останнє відключення лежить на "екстремістських формуваннях", які скоїли "великомасштабну атаку".

Державна енергетична компанія Corpoelec повідомила про саботаж на крупної гідроелектростанції Гурі в штаті Болівар. Вона не дала ніяких подробиць. Об'єкт є одним з найбільших в Латинській Америці.

Затори на дорозі і піші ходи всюди

Рік тому Мадуро попросив збройні сили забезпечити безпеку гідроелектростанцій країни, але відключення електроенергії тривають.

Мадуро написав у твіттері, що відключення електрики було частиною війни, яку він назвав американським імперіалізмом.

Дивись також: Венесуела і всі-всі-всі

Нагадаємо, на східну частину штату Алабама обрушилися два потужних торнадо, які забрали життя 23 осіб, у тому числі двох дітей.

Також портал "Знай.uа" вже писав про незвичайному швейцарському готелі, розташованому в горах.

Крім того, портал "Знай.uа" повідомляв про те, зарево пылающих лісів забарвило небо Сполученого Королівства Британії та Північної Ірландії в яскраво-оранжевий колір.