За новими правилами вже у травні змусять подати заяву та декларацію для отримання субсидії. Абсолютно всім претендентам потрібно буде подати документи на отримання цього виду державної допомоги. І надалі, як правило, звертатися за субсидією треба буде лише раз на рік - в травні.

В управліннях соціального захисту населення повідомляють, що записатися на вказаний час прийому за телефоном можна буде з 15 квітня. Оскільки на прийом в управління соцзахисту підуть всі, а це майже 15 тис. чоловік, краще з записом не затягувати.

Варто зазначити, що саме в травні вирішать, яка з двох моделей виплати субсидія виявиться ефективнішою: виплата коштів на оплату комунальних послуг готівкою або безготівкова компенсація платежів за комунальні послуги. Це залежить від того, наскільки українці відповідально підійдуть до оплати комуналки.

Пілотний проект виплати субсидії живими грошима стартував у середині березня. Безготівковою субсидією користуються ті, хто звернувся за субсидією в 2019 році.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Варто нагадати, якщо в травні у споживача буде заборгованість за комунальні послуги більше 1 місяця, сумою понад 340 грн, в призначенні субсидії буде відмовлено.

Звернутися у відділ прийому громадян УСЗН можна адресами:

Відділ № 1: пр. Б. Хмельницького, 87 - 42-83-27.

Відділ № 2: вул. Гетьманська, 137 - 42-40-60.

Відділ № 3: вул. Гризодубової, 44 - 5-04-03;

пр. 50-річчя Перемоги, 36/1 - 5-37-78.

Відділ № 4: вул. Гагаріна, 1 - 7-12-22.

42-83-28 — гаряча лінія УСЗН в Мелітополі.

До речі, в мінсоцполітики повідомили про зменшення субсидій. Крім того на отримання пільг може вплинути і збільшення мімінмалки.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, електронна декларація чиного президента Петра Порошенка показала, що за минулий 2018 рік його статки збільшились у сто разів.

Також портал Знай.ua писав, що в українському уряді розробили новий законопроект, який дозволить співробітникам не приходити на роботу у разі затримки зарплати на 15 або більше днів.