Президентські вибори в Україні 2019 вже стартували, результати першого туру вже показали, що второй буде обов'язково. Тому ми вирішили нагадати вам, де громадяни України, які перебувають на даний момент за кордоном можуть голосувати.

Проголосувати на виборах президента України можна в 72 країнах, в яких знаходиться 201 виборча дільниця.

Де українці зможуть голосувати за кордоном

МЗС України повідомив журналістам 24 каналу, що станом на січень 2019 року у всьому світі на постійній основі існує 102 виборчих дільниці, які знаходяться в 72 країнах.

Крім цього, безпосередньо перед виборами президента України було створено ще 99 за кордонних дільниць на основі консульств і посольств України. А також було створено 3 ділянки при військових частинах Міноборони України: 2 в Конго і 1 в Косово.

У МЗС повідомили, що в США, Німеччині, Великобританії та Польщі виборчі дільниці створені при всіх посольствах і генконсульствах. Вони діють на постійній основі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наприклад, на території США створено 4 зарубіжних виборчих дільниці при Посольстві України та генеральних консульствах України в Нью-Йорку, Сан-Франциско і Чикаго.

Де українці зможуть проголосувати в США

Виборчі дільниці на виборах України в США
Виборчі дільниці на виборах України в США

Де українці зможуть проголосувати в Німеччині

Виборчі дільниці на виборах України в Німеччині
Виборчі дільниці на виборах України в Німеччині

Де українці зможуть проголосувати у Великобританії

Виборчі дільниці на виборах України у Великобританії
Виборчі дільниці на виборах України у Великобританії

Де українці зможуть проголосувати в Польщі

Виборчі дільниці на виборах у Польщі
Виборчі дільниці на виборах у Польщі

Які документи потрібні щоб проголосувати за кордоном

Для того, щоб проголосувати на виборах президента України 2019 за кордоном вам потрібен документ, що підтверджує вашу особистість. В цьому випадку є кілька варіантів:

  • Закордонний паспорт
  • Дипломатичний паспорт
  • Службовий паспорт

Як дізнатися чи є ви у виборчих списках

У випадку якщо ви перебуваєте за межами країни і хочете проголосувати, то потрібно подивитися чи є ви у списку виборців. Зробити це можна тут. Якщо ж дані вказані неправильно, або вас просто немає, то потрібно не пізніше, ніж за 5 днів до голосування подати заяву в закордонну дипломатичну установу про включення до Держреєстру виборців або зміну адреси, а також щодо неточностей і помилок. Після цього вас повинні будуть включити в списки. Якщо за 2 дні до голосування вас там не буде, то потрібно звертатися безпосередньо в суд.

Якщо ж громадянин України не перебуває на консульському обліку, то закордонні дипустанови не володіють інформацією про його перебування на території іноземної держави.

В такому разі вам потрібно буде особисто принести заяву до дипломатичної установи. Тоді вас зможуть внести в список.